""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information om simskolan
Falu Simsällskap Simskola

Falu Simsällskap erbjuder barn och ungdomar simundervisning från 4 års ålder. Vår inomhus simskoleverksamhet sker i Lugnets undervisningsbassäng samt 25m bassäng. Vi vill att barnen ska lära sig genom att ha i kul i vattnet och att barnen ska få en positiv upplevelse och pröva på olika saker. Redan från nybörjarnivå gör vi övningar i alla fyra simsätt; fjärilsim, ryggsim, bröstsim samt crawl. Vi övar för att barnen ska lära sig riktig vattenvana och siminlärningen sker utan simhjälpmedel. Vi har simskola vår- och hösttermin 1 gång per vecka. Under sommaren erbjuder vi intensivsimskola.

I fliken ovanför finns flera val:  Översikt • Nivåer • Termininfo • Avgifter • Bokning • Sommarsimskola • Privatlektioner

Vi har simskola vår- och hösttermin 1 gång per vecka. Under sommaren erbjuder vi sommarsimskola.

Bokning
För att boka våra simkurser klicka på länken i fliken ovan "BOKNING".

Struktur
Verksamheten har sin grund i Svenska Simidrottsförbundets ”simlinje”.
Simlinjen är ett praktiskt pedagogiskt instrument för föreningen som med hänsyn tagen till barns utveckling steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar.  Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar vattenvana, siminlärning och teknikgrupper.

Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa nivå. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken. Det är inte ovanligt att barnen kan behöva gå flera terminer i samma grupp.

Föräldrarna lämmar sina barn till simskolan duschad och badkläder på. Under lektionstid så rekommenderar vi att föräldrarna håller sig en bit från bassängent, detta för att få barnens fulla uppmärksamhet. Ni är välkomna att kolla på vid sista lektions tillfälle. Det kan även vara bra och det hjälper barnets utveckling om ni går och badar på fritiden så barnet känner sig trygg i miljön.

Du som förälder får delta i vattnet om om du bedömer att ditt barn behöver det.

 
SAMARBETSPARTNERS