""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information om Teknikskolan

Teknikskolan i Falu Simsällskap kallas Simidrottsgruppen där barnen delas upp i olika nivåer.

I teknikskolan vidareutvecklar barnen de fyra simsätten och för att kunna nå en bra teknik i simsätten utgår vi från simningens ABC. Tränarna undervisar i vattnet och utgår från barnens mognadsnivå där vi nyttjar deras muskelminne och undervisar en och en i grupp. Träningen är lekfull och mycket energirik.

Förkunskaper
Simmarna har uppnått målen i Hajen eller Superhajen.

Innehåll
I Teknikskolan fortsätter vi vidareutvecklar barnen de fyra simsätten: ryggsim, bröstsim, fjärilsim och crawl. För att kunna nå en bra teknik i simsätten utgår vi från simningens ABC med betoning på att andas, balansera, flyta, rotera, förflytta, glida och hoppa. Vi börjar också med vändningar i alla simsätt samt tränar dykteknik. Simmarna får också prova på vattenpoloteknik.

 
Simmarna erbjuds att att vara med på vår egna tävling som kallas Medaljjakten som arrangeras 2 ggr/termin. Medaljjakten är en tävling där simmarna tävlar mot sig själv och förbättrar sina tider. Simmarna börjar på 25 meters sträckor och när guldtid är uppnådd på 25 meter så går simmarna vidare till 50 meters sträckor. Alla får medalj!
 
Åldersgrupper
Grupperna är uppdelade i åldersklasser och har sina namn efter årtalet de är födda, till exempel Simidrott 11, som då står för Simidrott åldersgrupp med barn födda 2011. Här simmar man sedan tills man är färdig med Simidrott. Man kan alltså simma i en grupp med samma namn i 1–3 år beroende på när man kommer in i gruppen och detta är normalt och följer vår plan samt utvecklingskurva för simmarna i Simidrott. Vi försöker hålla samma grupp under höstterminen och vårterminen men vi gör självklart små korrigeringar under resans gång på grund av utveckling och utrymme.


Mål
När simmarna är ca. 9-10 år klarar 50m frisim, ryggsim, bröstsim och enarms fjäril erbjuds simmarna plats i våra tävlingsgrupper.

 
SAMARBETSPARTNERS