""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vanliga frågor

När öppnar anmälan till sommarsimskolan 2022

Bokningen till sommarens simskola öppnar 27 april kl 12:00. 

 

 

Från vilken ålder kan barnen börja i simskolan?

Från det år barnen fyller 4 år kan dom delta i våra Baddar-och Sköldpadda grupper. Övriga grupper är från ca. 5 år och uppåt.

 

Vilken grupp skall mitt barn gå i?

I slutet av terminen får varje simmare en rekommendation av sin simtränare om vilken grupp som lämpar sig bäst för nästkommande termin. Från sommaren 2020 finns grupprekommendation när ni loggat in på bokningsbladet för ert för just ert barn överst på sidan.

 

Om barnet inte har deltagit i vår verksamhet så läs bland våra nivåer vilka förkunskaper som behövs för att delta i respektive grupp.Hur många barn är det i en grupp?

I varje grupp i simskolan är det ca 10st barn och 2st simlärare.

 

Gruppen jag vill boka mitt barn till är full. Kan jag ställa mig i kö?

Ja, genom att gå in på gruppen/grupperna ni vill stå i kö till och klicka på ”prenumerera”. Skulle det bli en plats ledig i den gruppen så går det ut ett mejl till samtliga som ställt sig på kö och sen är det förs till kvarn som gäller. Anmälan sker via bokningssidan.

 

Var hittar jag terminsplaneringen så jag vet när terminen slutar och när det är uppehåll?

Under menyfliken ”Verksamhet” och "Simskola" där finns en flik som heter ”terminsinfo”.

 

Hur vet jag vilken nivå som är rätt för mitt barn?

Alla nivåer har tydliga mål och förkunskapskrav. Dessa kan du läsa om på vår hemsida… och på vår bokningssida under respektive grupp. Om du trots det är osäker på vilken nivå som passar bäst så rekommenderar vi att ni går till simhallen och provar de övningar som är förkunskapskrav för aktuell nivå.

 

 

Har mitt barn garanterad plats till nästa termin?

De som har deltagit under den senaste terminsverksamheten har förtur till återanmälan som medlemmen gör själv via vår bokningssida. Om barnet är bokat men det visar sig vara på en felaktig nivå så hjälper vi till med ett nivåbyte men kan inte garantera att det blir på samma dag/tid.

 

 

Får jag som förälder sitta och titta på när mitt barn har träning i simskolan?

De flesta barn är lättdistraherade och behöver ett visst lugn för att ta in instruktioner från simlärarna. Vi uppmanar därför dig som förälder att vara nära tillhands ifall barnet behöver dig men inte i direkt anslutning till undervisningsbassängen. Undantagen är första och sista gången samt om ditt barn inte vågar gå i vattnet själv.

 

 

Vilket simsätt lär ni ut först?

Vi lär ut ryggcrawl som första simsätt vilket är det simsätt som är enklast motoriskt. Rörelserna påminner om att krypa och gå. Barnen har även fria luftvägar och god sikt uppåt. När barnen vågar ha huvudet under vattnet obehindrat börjar vi med crawl som även det är påminner om grundläggande motoriska färdigheter.

 


Vart vänder jag mig om jag som förälder har synpunkter på träningen?

Vi uppskattar att du i första hand framför dina konstruktiva synpunkter till gruppens tränare på plats. Tränarna gör sitt bästa och vill att barn och föräldrar ska vara nöjda. Med detta som utgångspunkt är de förstås intresserade av dina konstruktiva synpunkter. Kom ihåg att även positiva synpunkter får framföras! Om du upplever att du inte får gehör eller att tränarna är fel personer att diskutera frågan med så vänder du dig till simskoleansvarig som finns i simhallen.

 

 

 

Vad kan jag göra om mitt barn inte vill gå i vattnet under lektionerna?

  • Kom i god tid till träningarna så att ditt barn hinner ta det lugnt innan.
  • Låt barnen sitta vid kanten och bara titta på, visa för barnet att det är helt okej att göra så. Det är viktigt att barnet inte känner någon press.
  • Meddela alltid den ansvariga simtränaren om situationen - så kan ni hjälpas åt att hitta en lösning.
  • Att du som förälder är med i vattnet tills det att barnet är tryggt och vågar vara själv i gruppen, kan också vara ett alternativ.

 

 

Får man ta igen ett missat tillfälle?

På grund av brist på vattentid så går det inte att ta igen missade tillfällen och inte heller att få tillbaka pengarna vid dessa tillfällen.

 

 

När lär sig barn att simma?

I och med att barn är olika och därför lär sig i olika takt så finns det inget enhälligt svar på den frågan. En person är simkunnig då denne kan hoppa i vattnet och få huvudet under ytan för att därefter simma 200 meter vilket ska vara på rygg i minst 50 meter. Detta mål uppnår barnen ofta i hajen eller simidrottsgruppen. Det kan vara så att 1 barn klarar varje nivå på 1 termin medan andra barn får gå vissa nivåer flera terminer. Detta är vanligt och till slut lossnar det för alla. 

Vilka avbokningsregler gäller för era kurser?

Alla avbokningar skall ske via e-post till kansli@falusim.se och är giltiga först när ni fått en bekräftelse på att vi mottagit mailet. Inga avbokningar förmedlas av simlärarna.

 

Avbokning mer än 14 dagar innan kursstart är avgiftsfritt.

 

Plats som avbokas senare än 14 dagar innan kursstart debiteras med 300kr. Avhopp av kurs efter första erbjudna kurstillfället debiteras med halv kursavgift. Avhopp av kurs efter andra erbjudna kurstillfället eller senare debiteras med hel kursavgift. Vid längre sjukdom betalas 80% av avgiften tillbaks mot uppvisande av läkarintyg.

 

 

Läs våra fullständiga avbokningsvillkor här…

 
 
 
SAMARBETSPARTNERS