""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NIU Nationell Idrottsutbildning – Simning
Falu Simsällskap samarbetar med Hagströmska gymnasiet i Falun som är en av 25 certifierade gymnasieskolor i Sverige som erbjuder Nationell Idrottsutbildning i simning. Simmarna har möjlighet att kombinera sina studier med simträning på elitnivå.  Skolan har som mål att stödja och utveckla elitsatsande elever. Du kan välja bland 11 olika gymnasieprogram vid Hagströmska gymnasiet.

Att studera vid ett NIU innebär att du inom ramen för valt gymnasieprogram läser 400p specialidrott (200p individuellt val + 200p programfördjupning).

Ansökan till NIU i Falun görs senast 1 december varje år på ansökningsformulär som finns på Svenska Simförbundets hemsida.

 

Så här går ansökningen till…
  • Senast 1 december – Ansökan till NIU görs via ett ansökningsformulär till Svenska Simförbundet.
  • december/januari – simmaren kallas till testträning och intervjuer till skolan.
  • 31 januari – senast den 31 januari meddelar vi om du har blivit antagen på NIU på dina idrottsliga meriter eller inte.
  • februari – för dig som har blivit antagen till NIU ska ansökan göras till Hagströmska gymnasiet till önskat program på dina höstbetyg.

 För mer information om NIU kontakta Lena Antlöv, Falu Simsällskap eller Annie Andersson, Hagströmska gymnsiet.
 
SAMARBETSPARTNERS