Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simning, Vattenpolo, Triathlon
Tävlingsgrupperna T1 & T2

Tävlingsgruppen T1 riktar sig främst till ungdomar i åldern 16-22 år som har en stark uttalad ambition att fortsätta utvecklas som simmare. Träningen individualiseras och specialiseras mot specifka simsätt och distanser.

Simträning på denna nivå kräver mycket träning i vattnet och på land. Gruppens tävlingsinriktning är större nationella tävlingar, Sum-Sim Riks & JSM samt SM. Träningen är till huvuddelen inriktad mot att utveckla fysisk kapacitet inom uthållighet, snabbhet och styrka. Nationella och internationella läger förekommer och är en viktigt del i förberedelsen mot mästerskapstävlingarna.


Tävlingsgrupp T2 riktar sig främst till ungdomar i åldern 13-17 år som vill bedriva simträning mer strukturerat och som vill fortsätta utvecklas som simmare. Gruppens tävlingsinriktning är större regionala tävlingar som Sum-Sum region, Sum-Sim Riks & JSM. Träningen är till huvuddelen inriktad mot att finslipa tekniska detaljer, utveckla fysisk kapacitet inom uthållighet, snabbhet och styrka. I slutskedet av denna nivå är målsättningen att det sker en kraftig förbättring av muskelstyrka. 

Begreppet att utveckla ”motorn” är centralt. Detta görs med fördel även på land i form av skidåkning, löpning eller cykling. Gruppen drivs mot inriktning på stark social gemenskap, idrottsliga re­sultat och träna för att tävla. Glädjen och lusten är en stor del i den dagliga verksamheten. Den personliga utveckling som ansvarstagande, insikt och kunskap om träning och tävling, lära av varandra ses som mycket viktig.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Falu Simsällskap, 01/08 14:52 
Falu Simsällskap, 15/07 21:46 
Falu Simsällskap, 06/07 05:57 
Falu Simsällskap, 21/05 18:05 
Falu Simsällskap, 10/05 06:37 
Falu Simsällskap, 24/04 09:41 
 
Beställ Klubbkläder
Sponsorer